Blåsröret

Rörelsen

RÖRELSEN RÖR IHOP DET BÄSTA FRÅN TOPPEN OCH BOTTEN.

RÖRELSEN RÖR RUNT I DET SOM STELNAT.

RÖRELSEN RÖR UPP KÄNSLOR OCH IDÉER.

RÖRELSEN RÖR VID HJÄRTAT.

RÖRELSEN RÖR DIG.

Blåsröret

Massmod Navalnyj

 

BLÅSRÖRET: som blåser liv i falnande eldar och skickar pilar med extrem precision. En kanal för det som behöver mera syre. Ett precisionsinstrument som ser det andra blundar för och träffar där det har mest effekt.

 

Massmod säger om sig själv: "Jag har gjort allt och vet allt om rädsla och mod". Hans sociala patos är oefterliknelig i svensk politik. I oktober kommer hans bok "Min väg".

 

Massmod är något av en grå eminens som nu har beslutat sig för att ta klivet ut i offentligheten. Mycket har sagts om honom och många rykten cirkulerar. Vi ska hålla oss till fakta.

Hans klassresa från en barndom i den Ryska överklassen och uppväxten bakom kommunismens murar har givit honom ett perspektiv som de flesta bara kan drömma om. Att han har personligen upplevt både de översta och lägst liggande skikten i många av Europas länder har givit honom kontakter och kunskaper som ger ett väldigt djup åt hans engagemang i Rörelsen. En personlig och till största delen självvald vandring från slottsliv i Frankrike till ett liv som hemlös. Efter ett par års utforskande av filosofi, politik och mystisism i Sydostasien återvände han till det han ägnat sig åt i Sverige före sin mytomspunna resa, journalistiken. Det är sällan man ser hans namn under en artikel, men i bakgrunden har han inspirerat och hjälpt många av våra viktigaste skibenter. Hans engagemang i den arabiska våren, situationen för hemlösa i Sverige, Amnesty och Humans Right Watch har satt djupa avtryck i våra grundläggande värderingar.

Massmoud är en visionär av sällan skådat slag och praktiska lösningar för en ny värld ligger honom varmt om hjärtat. Mänsklighetens väg bort från oljeberoendet kan ta stormsteg i en nära framtid, och till viss del kan vi tacka Massmod för att det är möjligt.

Massmod med sin elektriska exprimentbil under resan genom Europa